O construcție unică în România, Castelul de Lut Valea Zânelor

Visit Romania

Dacă ai de gând să călătorești prin Sibiu în această primăvară, nu ar trebui să ratezi ocazia de a vizita satul Porumbacu de Sus, unde vei descoperi un loc fermecător ce pare desprins dintr-un basm – Castelul de Lut Valea Zânelor.

Castelul de Lut Valea Zânelor este o construcție unică în România, situată în satul Porumbacu de Sus, județul Sibiu. Acesta este unul dintre cele mai populare obiective turistice din zonă și reprezintă o atracție deosebită pentru turiști datorită stilului său arhitectural neobișnuit și frumuseții naturale înconjurătoare.Castelul de Lut a fost construit în anul 2014, din lut și paie, de către arhitectul roman Ioan Pop. Construcția a durat aproximativ șase luni și a fost realizată folosind tehnici tradiționale de construcție cu materiale ecologice și prietenoase cu mediul înconjurător.

Castelul are o suprafață totală de aproximativ 700 de metri pătrați și este format din mai multe camere, inclusiv un dormitor, o bucătărie, o baie și un living, toate decorate în stil rustic. Printre elementele interesante ale construcției se numără o scară interioară din lemn, o sobă de teracotă, un acoperiș din stuf și ferestre mari pentru a maximiza lumina naturală.

Castelul este amplasat într-un cadru natural impresionant, la poalele Munților Făgăraș, în apropiere de râul Porumbacu, într-un sat mic și liniștit. În jurul său, vizitatorii pot admira peisaje pitorești, cu păduri de conifere și pajiști verzi, care adaugă farmec locului.

Castelul de Lut Valea Zânelor este deschis vizitatorilor în timpul sezonului turistic, iar turiștii pot vizita Castelul și pot închiria una dintre camere pentru o experiență deosebită de cazare. În plus, există și o grădină amenajată în stil rustic, unde oaspeții pot să se relaxeze și să se bucure de frumusețea naturală din zonă.

Site oficial Castelul de Lut Valea Zânelor: https://valeazanelor.ro/

În concluzie, Castelul de Lut Valea Zânelor este un loc unic și fermecător, care combină arhitectura tradițională cu natura înconjurătoare și care oferă o experiență deosebită pentru toți cei care îl vizitează.1 thought on “O construcție unică în România, Castelul de Lut Valea Zânelor

  1. Corect, o construcție unică în România dar din păcate concurența din zonă o umbrește. Proprietarii simt aces aspect și în loc să lucreze la dinamica locului aleg să fie frustrați și din păcate aceste frustrări se resfrâng asupra clienților, prin atenționări hilare asupra copiilor și nu numai ” vă rog nu mai mișcați frânghia sau nu mai atingeți florile”! Păcat de locație! Prin acest comentariu aș dori ca proprietarul acestui loc minunat și unic în România să lucreze la abordarea față de clienți și la dinamica locului. Nu este un coment cu iz de a defăima locația, ci un coment pentru a trage un semnal de alarmă proprietarilor, dacă înțeleg aspectul expus de mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *