delta-dunarii2

Cazare si activitati recomandate in Delta Dunarii, destinatii accesibile cu masina! Perfecte pentru un weekend cu familia.

Visit Romania

Delta Dunării este o destinație turistică populară din România, situată în partea de sud-est a țării. Multa lume nu stie ca pentru a te bucura de frumusetile Deltei nu este nevoie de multe zile de concediu, se poate merge si in weekend ! In ghidul de azi va prezentam cateva localitati turistice din Delta Dunarii unde se poate ajunge cu masina:

 • Murighiol, Jurilovca, Dunavățul de Jos si Sarichiol.

Sfarsit de saptamana in Murighiol

Murighiol este o destinație minunată pentru un weekend în Delta Dunării, oferind o mulțime de activități pentru a explora natura și cultura zonei. Aici sunt câteva idei pentru un weekend în Murighiol:Ziua 1:

 1. Plimbare cu barca prin canalele din Delta Dunării: O plimbare cu barca este o modalitate excelentă de a admira peisajul din Delta Dunării și de a observa fauna bogată a zonei. Puteți închiria o barcă cu motor și puteți explora canalele și lacurile din apropierea Murighiolului.
 2. Vizitarea Muzeului Etnografic al Deltei Dunării: Acest muzeu oferă o perspectivă interesantă asupra tradițiilor și culturii locale din Delta Dunării, prezentând obiecte tradiționale, fotografii și alte artefacte care ilustrează viața din zonă.
 3. Degustarea gastronomiei locale: În Murighiol există mai multe restaurante și taverne care servesc preparate tradiționale din pește, fructe de mare și legume cultivate local. Puteți să gustați specialități cum ar fi somonul la grătar, știuca cu mămăligă și ciorba de pește.

Ziua 2:

 1. Excursie la Letea: Acest sat tradițional din apropierea Murighiolului este faimos pentru pădurile de nisip și pentru caii sălbatici care își găsesc adăpostul aici. Puteți să faceți o plimbare prin pădurea de nisip, să vizitați biserica veche și să vedeți caii sălbatici în habitatul lor natural.
 2. Pescuit: Delta Dunării este o destinație populară pentru pescuit, cu multe specii de pești disponibile, cum ar fi șalăul, crapul și carasul. Puteți închiria o barcă și să încercați să prindeți câțiva pești.
 3. Plimbare cu bicicleta: Există multe trasee de bicicletă prin Delta Dunării, care vă vor permite să explorați zona într-un mod activ și ecologic. Puteți închiria biciclete de la operatorii locali și puteți să mergeți pe trasee precum Murighiol – Sarichioi – Mahmudia sau Murighiol – Uzlina – Sfantu Gheorghe.
 4. Piscină – sunt multe unităti de cazare care oferă piscină in aer liber

Cazare recomandata in Murighiol

Resort Peninsula

cazare-pe-malul-lacului-murighiol-delta-dunarii-3

Un weekend în Murighiol poate fi o experiență minunată, care vă va oferi oportunitatea de a explora natura și cultura zonei, de a degusta preparate tradiționale și de a vă relaxa într-un cadru pitoresc și liniștit.

Weekend in familie in Dunavățul de Jos

Weekend-ul în Delta Dunării, în localitatea Dunavățul de Jos, poate fi o experiență minunată și relaxantă, cu oportunități de a explora natura și cultura zonei.

delta-dunarii1

Activitati de weekend in Dunavatul de Jos

Aici sunt câteva idei de activități pentru weekend:

 • Plimbare cu barca: O plimbare cu barca prin canalele și lacurile din Delta Dunării este o experiență unică, care vă va oferi oportunitatea de a admira peisajul, fauna și flora bogată a zonei. Puteți închiria o barcă de la unul dintre operatorii locali sau puteți face un tur organizat cu un ghid.
 • Observarea păsărilor: Delta Dunării este o destinație importantă pentru observarea păsărilor, cu peste 300 de specii de păsări, printre care se numără pelicanii, cormoranii, egretă, stârci și multe altele. În Dunavățul de Jos există mai multe locuri unde puteți merge pentru a observa păsările, cum ar fi Rezervația Naturală Grindul Lupilor și Grindul Chituc.
 • Pescuit: Delta Dunării este, de asemenea, o destinație populară pentru pescuit, cu multe specii de pești disponibile, cum ar fi șalăul, crapul și carasul. Dacă sunteți pasionat de pescuit, puteți să închiriați o barcă și să încercați să prindeți câțiva pești.
 • Vizitarea satelor tradiționale: În apropierea Dunavățului de Jos se află mai multe sate tradiționale, cum ar fi Vulturu și Letea, unde puteți să vizitați biserici vechi, case tradiționale și să vă bucurați de o atmosferă autentică.
 • Degustarea gastronomiei locale: Delta Dunării are o gastronomie bogată și diversă, cu preparate din pește proaspăt, fructe de mare și legume cultivate local. În Dunavățul de Jos există mai multe restaurante și taverne care servesc preparate tradiționale, cum ar fi somonul la grătar, știuca cu mămăligă și ciorba de pește.


Un weekend în Delta Dunării, în localitatea Dunavățul de Jos, poate fi o experiență minunată, care vă va oferi oportunitatea de a explora natura și cultura zonei, de a degusta preparate tradiționale și de a vă relaxa într-un cadru pitoresc și liniștit.

Cazare recomandata in Dunavatul de Jos

New Egreta Hotel, Dunavatu De Jos

cazare-delta-dunarii-accesibil-masina-new-egreta-hotel-1

Sarichiol, weekend cu plajă

Sarichiol este o comună mică din județul Tulcea, situată în apropierea Deltei Dunării. Dacă călătoriți acolo pentru un weekend, iată câteva sugestii pentru a vă bucura de timpul petrecut acolo:

 • Explorați Rezervația Biosferei Delta Dunării: Acesta este locul perfect pentru a vă bucura de natura din jurul Sarichioiului. Puteți merge cu barca pe canalele deltei, puteți observa păsările, reptilele și plantele din zonă și puteți afla mai multe despre ecosistemul deltei.
 • Vizitați mănăstirile din zonă: Există mai multe mănăstiri în apropierea Sarichioiului, cum ar fi Mănăstirea Cocoș, Mănăstirea Saon și Mănăstirea Celic-Dere. Acestea oferă o experiență liniștită și spirituală.
 • Închiriați biciclete: Dacă doriți să explorați zona într-un mod mai activ, puteți închiria biciclete și puteți merge pe trasee special amenajate pentru ciclism în natură.
 • Vizitați Cascada Chiriacu: Această cascadă se află la aproximativ 10 km de Sarichioi și merită o vizită. Este o cascadă mică, dar frumoasă, situată în mijlocul naturii.
 • Savurați bucatele tradiționale: În Sarichioi și în împrejurimi, puteți găsi multe restaurante și taverne care servesc mâncăruri tradiționale din zonă, cum ar fi păstrăvul proaspăt sau saramura de pește.
 • Relaxați-vă la plajă: Se pot face excursii la plaja Sf Gheorghe, unde vă puteți relaxa și puteți face o baie în Marea Neagră.
 • Participați la festivaluri tradiționale: În funcție de perioada în care călătoriți, poate avea loc unul dintre numeroasele festivaluri tradiționale din zonă, cum ar fi Festivalul Peștelui sau Festivalul Cireșelor.

Cazare recomandata in Sarichiol

Casa Filip Din Sarichiol

cazare-delta-dunarii-casa-filip-1

Sper că aceste sugestii vă sunt de folos și vă ajută să vă bucurați de un weekend plăcut în Sarichioi.

Jurilovca, un weekend cu traditie

Jurilovca este un sat pescăresc situat în partea de nord-vest a Deltei Dunării, la aproximativ 45 de kilometri de Tulcea. Este un loc ideal pentru cei care doresc să experimenteze viața tradițională din Delta Dunării și să se bucure de frumusețea naturii. Iată câteva dintre cele mai interesante activități și obiective turistice din Jurilovca: • Muzeul Etnografic din Jurilovca: Muzeul prezintă o colecție impresionantă de obiecte tradiționale din Delta Dunării și oferă informații despre viața și cultura locală. Vizitatorii pot vedea case tradiționale, instrumente de pescuit și alte obiecte specifice culturii locale.
 • Croaziera in Delta Dunarii: O plimbare cu barca prin canalele Deltei Dunării este o experiență minunată. Puteți observa numeroase specii de păsări, vegetație specifică zonei și animale sălbatice.
 • Vizita la Salina Praid: Salina Praid este o mină de sare veche de secole, situată în apropiere de Jurilovca. Vizitatorii pot explora tunelurile subterane și pot observa formele și culorile unice ale cristalelor de sare.
 • Excursii de pescuit: Jurilovca este un loc excelent pentru pescuit, deoarece este situat într-o zonă bogată în pește. Puteți închiria o barcă și să vă bucurați de o zi de pescuit în mijlocul naturii.
 • Plaja Vadu: Plaja Vadu este una dintre cele mai frumoase și mai sălbatice plaje din România, situată în apropierea satului Jurilovca. Este o zonă protejată și nu există nicio construcție pe plajă, ceea ce o face un loc perfect pentru cei care doresc să se bucure de o zi de plajă într-un mediu natural și sălbatic.
 • Vizita la cetatea Enisala: Cetatea Enisala este o fortăreață medievală situată la aproximativ 15 km de Jurilovca. A fost construită în secolul al XIII-lea și oferă o vedere impresionantă asupra Deltei Dunării.
 • Festivalul Păstrăvului de la Jurilovca: Acesta este un festival anual care are loc în luna august și este dedicat păstrăvului, un pește specific zonei. Festivalul include concursuri de pescuit, prezentări de mâncăruri locale și alte activități culturale.

Cazare recomandata in Jurilovca

Razelm Luxury Resort

Sper că aceste sugestii vă sunt de ajutor și că veți avea o experiență minunată în Jurilovca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *