cazare-cabana-sat-pestera-brasov-casa-cu-obloane-1

Cabana inedita in sat Pestera, Brasov – Casa cu obloane

Cabane Inedite

Pestera este un sat frumos situat în judetul Brasov, cunoscut pentru peisajele sale pitorești și tradițiile autentice, fiind numit uneori și “Elveția României” datorită asemănărilor cu peisajul montan din Elveția.

Acest sat este un loc ideal pentru drumeții, cunoașterea culturii locale și degustarea delicioaselor produse tradiționale, cum ar fi brânza și murăturile, fiind o destinație de vacanță perfectă pentru iubitorii de natură și tradiții.

Cazare recomandata in Pestera – Casa cu ObloaneCasa cu Obloane se afla in satul Pestera la o altitudine de 1100m. Locatia este fermecatoare bucurandu-se de o vedere spectaculoasa catre muntii Bucegi la est si Piatra Craiului la vest. Se ajunge usor, pe un drum de poveste ce se desprinde din drumul principal. 3 locuri de parcare sunt disponibile in curtea proprietații.

Amenajarea întregii case a izvorât din dorința de a crea un spațiu plăcut si confortabil care sa permită călătorului sa ramana in imediata apropiere a naturii de o frumusețe rara, ceea ce s-a tradus in opțiunea pentru ferestre mari, luminoase si un design actual in care au fost inserate elemente locale.

Casa poate primi un maxim de 6 adulti si 2 copii si se închiriază in integralitatea sa pt minim 2 nopți consecutive.

Cele 3 dormitoare, baie de serviciu si baia principala se afla localizate la nivelul parterului.
Exista cate un pat matrimonial (queen-size-160 cm ) in fiecare din cele 3 dormitoare si sunt disponibile de asemenea si 2 paturi pliante pt copii.Etajul mansardat oferă un spațiu amplu de relaxare. La nivelul sau se afla livingul si o bucătărie bine utilata: plita cu 2 ochiuri, frigider , congelator, espressor .

Activități disponibile:
Împrejurimile oferă o gama variata de activități in aer liber: drumeții, plimbări cu bicicleta, off-road —exista mai multe centre de închiriere buggies si ATV in apropiere).
Atracții turistice :
*Satele Măgura, Simon, Fundatica – se remarca prin peisajele autentice uimitoare.
*Castelul Bran: 12km/20min
*Cetatea medievala Rasnov : 23km/35min
*Poiana Brasov – 34km/50min
*Brasov ( Kronstadt) si fermecătorul sau centru vechi de arhitectura săsească: 40km/50min
*Prejmer si Harman- Cetăți taranesti de apărare : 60km/1hDin satul Peștera se pot întreprinde excursii de 1 zi la Sighișoara (87 km/2h20) – Unesco Heritage site sau Sibiu (150km/2h43)- European Capital of Culture 2007
Patrimoniul satelor săsești ca Viscri, Saschiz, Mesendorf cu bisericile fortificate aferente este de asemenea ușor accesibil din Peștera.

Recenzii Google:

“Un loc minunat, într’un cadru natural spectaculos, Casa cu Obloane te invită să revii iar şi iar. Pe mine m’a cucerit. Am fost la’nceputul lui iunie şi abia aştept să revin la sfârşit de iulie. Au loc 3 familii cu copii, fiind locul ideal în care să petreci timp de calitate împreună cu cei dragi.

Chiar dacă, cunoscând zona, nu aveam mari aşteptări pentru Peştera şi nici preţul cazării nu făcea niciun efort să’mi risipească prejudecăţile, trebuie să recunosc că m’am bucurat să n’am dreptate. Casa cu Obloane pare din altă poveste şi este cu mult peste ce poate oferi zona, în materie de cazare.
Pe măsură ce te apropii de ea, începi să’ţi cam iei ochii de la peisaj şi să realizezi că nu prea arată ca o pensiune tipică din Peştera.
Da’ te ţii tare, că eşti român, trecut prin multe ţepe, şi te gândeşti că n’are cum să fie cine ştie ce la preţu’ ăsta. Bănuielile se risipesc instant de când îi calci pragul şi vezi spaţiul interior. Rămâi un pic în prag şi verifici pe Google, că poate n’ai ajuns unde trebuie. Îţi aminteşti că românii n’aveau voie, fără viză, în spaţiul Schengen. Prea arată ca’n reviste. Sigur n’am ajuns unde trebuie. Dar după o discuţie scurtă şi amuzantă cu proprietarul, am înţeles şi de ce ne tot minunăm. Când eşti arhitect de interior şi faci amenajarea cu mâna ta, lucrurile încep să arate ca afară.
Dacă am noroc, şi nu e deja închiriat tot până la final de an, sper să prind şi câteva zile între Crăciun şi Revelion.”

“Foarte faina casa cu obloane! Dimineata soarele rasare spectaculos din spatele muntilor Bucegi – peisaje superbe. Casuta este foarte comfortabila, practica si curata – ne-am simtit super si cu siguranta vom reveni.”

Disclaimer / De retinut:

  • Pagina Facebook: Cabane de Vis | Group Facebook (comunitate)
  • Acesta este un articol cu caracter informativ facut de noi (Cabane de Vis) si reprezinta dorinta noastra de a vizita unitatea de cazare. Rezervarile online sau telefonic (sau prin orice alt mijloc) apartin exclusiv proprietarilor unitatii de cazare sau booking.com.
  • Cabane de Vis este un proiect independent si nu suntem o agentie de turism sau un site de rezervari online. Scopul acestui site este de a face o lista cu unitati de cazare frumoase din Romania.
  • Site-ul a luat nastere in urma unui excel (un fel de Wish List) tinut pe calculator, acum este online. Unele poze sunt preluate de pe site-urile unitatilor de cazare sau booking.com; dar si facute de noi cand am vizitat locatia respectiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *