obiective-turistice-maramures

Obiective turistice Maramures

Visit Romania

Maramures este o regiune istorica din nordul Romaniei, situata in zona muntoasa a Carpatilor Orientali, la granita cu Ucraina. Aceasta zona impresioneaza prin frumusetea peisajelor naturale, prin traditiile si cultura populara autentica, dar si prin patrimoniul istoric si arhitectural bine conservat.

Printre atractiile turistice ale Maramuresului se numara Manastirea Barsana, un important centru monahal si cultural, bisericile din lemn din satele maramuresene, care sunt incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, precum si Cimitirul Vesel din Sapanta, o creatie artistica unica in lume.In plus, turistii pot vizita satele traditionale din zona, cum ar fi Sighetu Marmatiei, Baia Mare, Viseu de Sus sau Borsa, unde pot descoperi mestesugurile populare locale, gastronomia traditionala, obiceiurile si portul popular. Maramuresul este, de asemenea, o destinatie ideala pentru turismul rural, cu numeroase pensiuni si case de vacanta, unde turistii pot petrece cateva zile intr-un cadru natural deosebit si linistit.

Peisajele naturale ale Maramuresului sunt un alt motiv pentru care aceasta zona este populara printre turisti. Aici se gasesc numeroase trasee turistice de munte, poteci pentru drumeții și biciclete, dar și izvoare termale, lacuri și cascade, cum ar fi Cascada Cailor din Rodnei, Lacul Albastru sau Izvoarele Maramureșului.

Obiective turistice Maramures

Maramureș este una dintre cele mai pitorești regiuni din România, renumită pentru tradițiile și cultura sa autentică, dar și pentru peisajele sale naturale impresionante. Iată câteva dintre cele mai importante obiective turistice din Maramureș:

  1. Cimitirul Vesel din Săpânța – este cunoscut pentru crucile sale colorate și inscripțiile umoristice care povestesc viața defunctului. Este considerat unul dintre cele mai neobișnuite cimitire din lume.
  2. Mocănița – este o locomotivă cu aburi care circulă pe o cale ferată îngustă prin munții Maramureșului. Ofertă o experiență de neuitat pentru iubitorii de natură și pentru cei pasionați de istorie.
  3. Cetatea din Șurdești – este cea mai înaltă biserică din lemn din lume, fiind înscrisă în Patrimoniul UNESCO. Construită în secolul al XVII-lea, are o înălțime de 72 de metri și este renumită pentru picturile sale interioare și pentru arhitectura sa impresionantă.
  4. Mănăstirea Bârsana – este o mănăstire din lemn din secolul al XVIII-lea, înscrisă de asemenea în Patrimoniul UNESCO. Este una dintre cele mai importante atracții turistice din Maramureș, fiind cunoscută pentru picturile sale interioare și pentru arhitectura sa impresionantă.
  5. Cascada Cailor – este una dintre cele mai impresionante cascade din România, situată în Munții Gutâi. Are o înălțime de 90 de metri și este înconjurată de un peisaj natural deosebit.
  6. Muzeul Satului din Baia Mare – este un muzeu în aer liber care reconstituie viața și tradițiile din Maramureșul istoric. În cadrul muzeului se află o serie de construcții tradiționale din lemn, precum case, biserici și mori, precum și expoziții de obiecte tradiționale și artizanale.
  7. Rezervația naturală Munții Maramureșului – este una dintre cele mai importante zone protejate din România, renumită pentru biodiversitatea sa și pentru peisajele sale spectaculoase. Aici se găsesc numeroase specii de plante și animale rare, precum ursul brun, lupul și capra neagră.

Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele turistice din Maramureș, o regiune cu o bogată moștenire culturală și istorică, dar și cu o natură impresionantă.

Cazarea în Maramureș este foarte variată și se adaptează la diverse preferințe și bugete. Există o gamă largă de opțiuni, de la pensiuni și case tradiționale de oaspeți, până la hoteluri și vile de lux. Multe dintre aceste unități de cazare sunt situate în zonele pitorești ale zonei, oferind oaspeților o priveliște minunată și o experiență autentică.

Cazare in Borsa, Maramures

Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *