cabana-casa-glod-cazare-in-apuseni-0

Vacanţă de vis la o cabană izolată în satul Glod din Apuseni

Cabane Inedite Case Traditionale

Cheile Glodului este o rezervație naturală complexă situată în zona de sud-vest a Munților Metaliferi, care se întinde pe o suprafață totală de 155 de hectare. Această regiune impresionantă a fost formată de-a lungul timpului prin acțiunea vântului, a ploilor și prin trecerea anilor.

În Cheile Glodului putem găsi văi carstice, doline și creste impresionante, precum și o varietate de specii de păduri, inclusiv păduri de fag și gorun. De asemenea, zona este cunoscută pentru stâncăria calcaroasă și pentru numeroasele peșteri din vecinătate. Toate acestea fac din Cheile Glodului un loc perfect pentru evadarea din cotidian și pentru întoarcerea la natură.

Cazare recomandata – Casa Glod

La limita dintre județele Alba și Hunedoara, Casa Glod și-a deschis porțile pentru turiștii care vor trăi o experiență unică. Meșteșugul caselor tradiționale românești merită păstrat. De aceea, am construit aceste case pentru sufletul nostru, astfel încât tradiția să dăinuie.

Iubitorii de munte și trasee montane găsesc în Glod locul perfect unde pot evada și unde se pot bucura cu adevărat de frumusețile naturii.

În prezent, dispunem de 15 locuri de cazare și posibilitatea de a adăuga paturi suplimentare. Cazarea se face în complexul pe care l-am construit cu dragoste în această regiune. Casa Glod este locul perfect în care vrei să evadezi din cotidian. Casele au o vechime de aproximativ 200 de ani, au fost recondiționate prin păstrarea elementelor originale și adăugarea unor elemente ce țin de confort (grupuri sanitare, utilități, etc.).

Fiecare casă are propria poveste. Cea mai apreciată de turiști este “Casa Muzeu”. A primit acest nume pentru că este cea mai veche dintre casele complexului nostru. Urmează “Primăria” și “Școala”, care sunt finalizate și disponibile pentru cazare.

  • Casa Glod are o grădină și oferă cazare în Glod.
  • Această casă la țară este la 47 km de Păltiniș și la 50 km de Alba Iulia.

Oferte cazare acum in Muntii Apuseni

Booking.com

Aceasta cazare este locul perfect pentru o vacanță de relaxare, departe de zgomotul orașului și de rutina zilnică. Căsuțele au fost la înălțimea așteptărilor noastre și au inclus toate facilitățile necesare pentru o ședere confortabilă. Situată în mijlocul naturii, cazarea oferă posibilitatea de a explora Cheile Glodului, Cheile Cibului și alte atracții din zonă. Cu toate acestea, din cauza vremii nefavorabile, am ales să vizităm băile termale de la Geoagiu-Băi, cascada Clocota și Cheile Cibului cu mașina și să ne bucurăm de priveliștea superbă din casuță.

Decorul autentic al căsuțelor, soba care a reușit să ne încălzească timp de două nopți fără să mai punem lemn, ciubarul cu priveliște impresionantă, cinele delicioase și motanul adorabil, toate acestea au adăugat un farmec special sejurului nostru. Energia pozitivă din acest loc este cu adevărat unică și ne-a ajutat să ne relaxăm complet. Gazdele au fost foarte primitoare și disponibile în momentele în care am avut nevoie de ajutor. Cu siguranță vom reveni (în timpul verii pentru a explora Cheile Glodului).

Deși pentru mine nu există nicio problemă cu această cazare, unii dintre prietenii mei au avut unele observații: ușile scârțâiau, paturile de paie nu au fost la fel de confortabile pentru toată lumea și distribuția camerelor în căsuțe nu a fost clar specificată pe site-ul de rezervări. De asemenea, o altă recomandare ar fi să existe un loc special amenajat pentru foc, unde să se poată păstra lemne uscate și să se poată face focul chiar și în zilele ploioase, pentru a ne bucura de serile reci în aer liber. În plus, aleea din curte nu este luminată, așa că ar fi util să se adauge lumini cu încărcare solară pe lângă alee și prin copaci.

Oferte cazare Muntii Apuseni

Booking.com

Disclaimer / De retinut:

  • Pagina Facebook: Cabane de Vis | Group Facebook (comunitate)
  • Acesta este un articol cu caracter informativ facut de noi (Cabane de Vis) si reprezinta dorinta noastra de a vizita unitatea de cazare. Rezervarile online sau telefonic (sau prin orice alt mijloc) apartin exclusiv proprietarilor unitatii de cazare sau booking.com.
  • Cabane de Vis este un proiect independent si nu suntem o agentie de turism sau un site de rezervari online. Scopul acestui site este de a face o lista cu unitati de cazare frumoase din Romania.
  • Site-ul a luat nastere in urma unui excel (un fel de Wish List) tinut pe calculator, acum este online. Unele poze sunt preluate de pe site-urile unitatilor de cazare sau booking.com; dar si facute de noi cand am vizitat locatia respectiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *